Tartalom átvétel ORIGO
ORIGO címkék - olajipar
Frissítve: 18 óra 11 perc

Egy cég, amely többet ér, mint az olaj- és gázipari vállalatok együttesen

2020, június 24 - 14:48
Elképesztő átalakulást hozott az idei tavasz a legnagyobb vállalatok piaci kapitalizációjában, azaz - némi leegyszerűsítéssel élve - értékben. Az Apple, az egyik vezető technológiai vállalatként, már többet ér, mint a sokáig befoghatatlannak tartott, legnagyobb olaj- és földgázpiaci szereplők együttesen.
Kategóriák: Energiaválság

A Shell 75 év után csökkenti osztalék-kifizetését

2020, április 30 - 15:10
A Royal Dutch Shell olajipari óriás a második világháború óta először döntött úgy, hogy csökkenti részvényesei osztalék-kifizetését, miután az olajárak drámaian visszaestek ? írja a CNBC.
Kategóriák: Energiaválság

A szaúdiak elkezdték felvásárolni az európai olajtársaságokat

2020, április 9 - 11:29
A szaúdi szuverén vagyonalap (PIF) az elmúlt egy hétben 1 milliárd dollárért vásárolt négy európai olajtársaság részvényeiből, amelyeknek az árfolyama jelentősen csökkent az utóbbi időszakban.
Kategóriák: Energiaválság

A Mol Lub gyorsan átállt szélvédőmosóról fertőtlenítőszerre

2020, április 8 - 13:53
A Mol Lub gyorsan átalakította a szélvédőmosó folyadék gyártósorát, hogy a koronavírus-járványban fertőtlenítőszert állítson elő - mondta az olajvállalat kenőanyagokat gyártó cégének ügyvezető igazgatója a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.
Kategóriák: Energiaválság

Fontos bejelentések a Moltól a járványhelyzet miatt

2020, április 8 - 12:20
A Mol visszavonja a 2020-ra meghatározott EBIDTA célkitűzését; legalább 25 százalékkal, 1,5 milliárd dollár alá csökkenti beruházási költségeit idén, a nem alapvető beruházásokat pedig elhalasztja, és a helyzet normalizálódásáig visszatartja a 2019-ben keletkezett adózás utáni teljes nyereséget, hogy majd esetleges osztalékként - részben vagy egészben - fizesse ki később.
Kategóriák: Energiaválság

A Mol nem tartja meg éves közgyűlését

2020, március 24 - 15:49
A Mol nem tartja meg a március 16-án bejelentett 2020. április 16-ára összehívott éves rendes közgyűlését - közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde honlapján.
Kategóriák: Energiaválság