Tartalom átvétel ORIGO
ORIGO címkék - munkanélküliség
Frissítve: 4 óra 43 perc

Nagy tartalék van az idősebb korosztály foglalkoztatásában

2019, november 2 - 10:19
Az 55-64 éves korosztály foglalkoztatásában még sok tartalék van, őket képzésekkel, továbbképzésekkel lehetne jobban bevonni a munkaerőpiacra - mondta Csath Magdolna közgazdász, egyetemi tanár az M1 aktuális csatorna szombat reggeli műsorában.
Kategóriák: Energiaválság

Tovább nőtt a foglalkoztatottság, rekordalacsony maradt a munkanélküliség

2019, október 29 - 11:07
A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) friss adatai szerint a július?szeptemberi időszakban a foglalkoztatottak átlagos létszáma 4 millió 521 ezer fő volt, 34 ezerrel több, mint egy évvel korábban. A 15?64 évesek foglalkoztatási rátája 70,3 százalékra emelkedett. A férfiakat magasabb foglalkoztatási szint jellemezte, mint a nőket, és körükben a javulás is jelentősebb volt. Ugyanebben az időszakban a munkanélküliek átlagos létszáma 163 ezer fő, a munkanélküliségi ráta 3,5 százalék volt. A nők esetében jelentős mértékű javulás történt.
Kategóriák: Energiaválság

A munkanélküliség megduplázza az elhalálozás kockázatát

2019, október 15 - 11:03
A munkanélküliség megduplázza az elhalálozás kockázatát, és az alacsony fizetés is súlyos veszélyeztető tényező - mutatták ki egy németországi kutatásban.
Kategóriák: Energiaválság

Itt az új szó, amellyel leírható a világ: félrecesszió

2019, október 4 - 14:26
Napjainkban a világgazdaság számos problémával néz szembe. Ezek közül az egyik, hogy a szakemberek egyre kevésbé képesek leírni, pontosan milyen állapotban van a globális gazdaság. Az adatok sokszor erősen ellentmondásosak, és egyszerre látunk erőt és gyengélkedést. A Credit Suisse most az amerikai gazdaságból kiindulva egy nyelvújítással próbálta megoldani ezt a kihívást, és bevezette a ?félrecesszió" kifejezést.
Kategóriák: Energiaválság

Menczer Tamás: Fejlődő pályán van Magyarország

2019, október 2 - 10:43
Míg 2010-ben a magyar családokat és az államot is agyonnyomta az adósság és a gazdasági bizonytalanság, addig most fejlődő pályán van az ország - mondta a Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára az M1-nek. 
Kategóriák: Energiaválság

Varga Mihály: Újabb öt megyére terjesztik ki a munkaerőpiaci reformprogramot

2019, szeptember 30 - 07:02
Újabb öt megyében indul el a munkaerőpiaci reformprogram, ezzel már az ország döntő részén, 15 megyében működhetnek hatékonyabban a munkaügyi hivatalok - jelentette be Varga Mihály az MTI-nek.
Kategóriák: Energiaválság

Kezdődhet a BMW gyár építése és rekord alacsony a hazai munkanélküliség

2019, szeptember 29 - 09:52
A héten eldőlt, hogy hivatalosan is megkezdődhet a debreceni BMW gyár építése, jövőre pedig komoly változások lesznek a társasházi törvényben (THT). Külföldön komoly baj van a WeWorknél és a világ legnagyobb e-cigi gyártójánál a Juulnál is, de a Netflix is szorongatott helyzetbe került. A hét gazdasági összefoglalója.
Kategóriák: Energiaválság

Rekordmélységben a munkanélküliség, két számjegyű a keresetek bővülése

2019, szeptember 1 - 09:24
A legfrissebb KSH jelentések szerint nőttek a bérek és a foglalkoztatottság, valamint csökkent a munkanélküliség. Az Egyesült Államokban az ópiát válság miatt sorra büntetik a gyógyszergyártó cégeket, a globális piacon pedig hamisított aranyrudak jelentek meg.
Kategóriák: Energiaválság

Ezek állnak a magyar munkaerőpiac elképesztő sikere mögött

2019, augusztus 28 - 14:48
Ismét kimagaslóan jó munkaerőpiaci adatokról jelentett a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A legfrissebb, a május-július időszakát bemutató adatok szerint, a foglalkoztatottak száma ebben az időszakban 4 millió 518 ezer volt, vagyis 34 ezerrel több, mint egy évvel korábban. Eközben a munkanélküliek száma ugyanebben az időszakban 158 ezer volt, azaz a munkanélküliségi ráta 3,4 százalékos volt. Milyen a foglalkoztatás bővülésének szerkezete? S elérheti a folyamatos növekedés a munkaerőpiaci határt, azaz azt a szintet, amikor már nem lehet új munkavállalókat bevonni a foglalkoztatásba?
Kategóriák: Energiaválság

Közel a teljes foglalkoztatás, emelkedő bérek, új magyarországi beruházások

2019, augusztus 4 - 10:59
A Központi Statisztikai Hivatal jelentéseiből a héten kiderült, hogy májusban ismét nőttek a bérek, rekordmélységbe zuhant a munkanélküliség, és az ország közelít a teljes foglalkoztatottsághoz. Emellett több beruházást is bejelentettek Magyarországon, az Egyesült Államokban pedig folytatódott a gyorsjelentési időszak. A hét gazdasági összefoglalója.
Kategóriák: Energiaválság

Az utcán osztogatta önéletrajzát, több száz állásajánlatot kapott

2019, augusztus 2 - 11:24
A 30 éves családapát, Patrick Hoagland  elbocsátották, egy hónapja már munkanélküli volt, majd támadt egy ötlete.
Kategóriák: Energiaválság

Közel a teljes foglalkoztatottság: soha nem dolgoztak ilyen sokan Magyarországon

2019, július 29 - 11:13
Megérkeztek a friss adatok a hazai munkaerőpiac második negyedévéről. Mind a foglalkoztatási, mind a munkanélküliségi helyzetet leíró számok rekordot mutatnak, az előbbi történelmi magasságokba emelkedett, az utóbbi történelmi mélypontra zuhant az elmúlt hónapokban. A foglalkoztatottak átlagos létszáma az április-júniusi időszakban 4 millió 511 ezer volt, 36 ezerrel több, mint egy évvel korábban. Az előző, március-májusi három hónapos periódusban is átlépte a 4,5 milliót a foglalkoztatottak átlagos létszáma - derül a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) jelentéséből.
Kategóriák: Energiaválság

A szaktárca szerint folyamatosan csökken a hazai munkanélküliség

2019, július 16 - 12:17
Az utóbbi hónapokban foglalkoztatáspolitikai szempontból folytatódott a kedvező tendencia, hiszen hónapról-hónapra egy-egy tized százalékponttal csökkent a munkanélküliségi ráta - mondta a Pénzügyminisztérium foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkára  Békéscsabán.
Kategóriák: Energiaválság