Tartalom átvétel ORIGO
ORIGO címkék - munkanélküliség
Frissítve: 17 óra 21 perc

A szaktárca szerint folyamatosan csökken a hazai munkanélküliség

2019, július 16 - 13:17
Az utóbbi hónapokban foglalkoztatáspolitikai szempontból folytatódott a kedvező tendencia, hiszen hónapról-hónapra egy-egy tized százalékponttal csökkent a munkanélküliségi ráta - mondta a Pénzügyminisztérium foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkára  Békéscsabán.
Kategóriák: Energiaválság

Hatalmas jobboldali győzelem várható Görögországban

2019, július 7 - 11:43
Minden előzetes felmérés alapján az ellenzéki jobbközép Új Demokrácia nyerheti meg a mai előre hozott parlamenti választást Görögországban. Négy évvel ezelőtt került hatalomra a szélsőbaloldali Sziriza, de ígéreteivel szemben nem sikerült a görög emberek életszínvonalának a zuhanását megállítania, az állástalanok száma továbbra is az egekben van, míg a gazdaság csupán stagnál.
Kategóriák: Energiaválság

Komárom-Esztergom megyében rekord alacsony a munkanélküliség

2019, július 5 - 06:21
Komárom-Esztergom megyében csökkent az álláskeresők száma: két százalék közelében a munkanélküliség.
Kategóriák: Energiaválság

A rendszerváltás óta nem volt ilyen alacsony a munkanélküliségi ráta

2019, június 27 - 11:35
A rendszerváltás óta nem volt olyan alacsony ? 3,4 százalékos ? a munkanélküliségi ráta, mint most ? mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatait értékelve.
Kategóriák: Energiaválság

V4NA: Illegális bevándorlókkal töltené fel Brüsszel az üres munkahelyeket

2019, június 25 - 11:27
A legtöbb országból kiutasítják azokat az illegális bevándorlókat, akik papír nélkül érkeznek, ám Brüsszelben most egy új programot indítanának el, ami felkarolja ezeket a migránsokat. A terv szerint velük töltenék fel az üres állásokat ahelyett, hogy hazaküldenék őket. A kezdeményezés nagy felháborodást váltott ki Belgiumban ?írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.
Kategóriák: Energiaválság

Rekordmélységben a munkanélküliség az Európai Unióban

2019, június 4 - 15:44
Az Unióban történelmi mélyponton volt a munkanélküliségi ráta áprilisban az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat most közzétett jelentése szerint.
Kategóriák: Energiaválság

Tovább nőtt Magyarországon a foglalkoztatottság

2019, május 29 - 12:03
Fontos adatokat közölt ma a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a foglalkoztatottságról, illetve a munkanélküliség alakulásáról Magyarországon. A február-áprilisi időszak átlagában az előző év azonos időszakához képest 47 ezer fős növekedéssel, 4,492 millió volt a foglalkoztatottak száma. A változáshoz az elsődleges munkaerőpiac 69 ezer fős növekedéssel, a közfoglalkoztatottak száma 40 ezer fős csökkenéssel járult hozzá, a külföldi telephelyen dolgozók száma pedig 18 ezer fővel nőtt.
Kategóriák: Energiaválság

Elvesztette munkáját Klapka György fia, Dennis

2019, május 27 - 09:56
Klapka György fia, Dennis elárulta, hogy nehéz helyzetbe került, ugyanis még mindig nem kapta meg a teljes örökségét, és közben munkanélküli lett.
Kategóriák: Energiaválság

Döbbenetes állapotban van a venezuelai gazdaság

2019, május 25 - 15:31
Venezuela szinte minden szempontból nagyon súlyos válságban van. Az olajhatalom egykor Dél-Amerika leggazdagabb országa volt, azonban mára 10 millió százalékos inflációtól és komoly áruhiánytól, valamint munkanélküliségtől szenved.
Kategóriák: Energiaválság

Fél évszázados mélységben a munkanélküliség az USA-ban

2019, május 3 - 15:57
Rendkívül kedvező munkaerő-piaci adatok érkeztek az Egyesült Államokból: a munkanélküliség fél évszázada nem volt ilyen alacsony a világ legnagyobb gazdaságában.
Kategóriák: Energiaválság

Márciusban is csökkent az álláskeresők száma

2019, április 29 - 14:33
A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) nyilvántartásában a márciusi zárónapon 278 800 álláskereső szerepelt, több mint 5 ezerrel kevesebb, mint egy éve.
Kategóriák: Energiaválság

Minden korábbinál többen dolgoznak Magyarországon

2019, április 29 - 10:58
Közzétette az idei első negyedévre vonatkozó foglalkoztatási adatokat a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A foglalkoztatottak átlagos létszáma minden korábbinál magasabb szintet elérve, 4 millió 497 ezer főre nőtt, ami 62 ezer fővel magasabb az egy évvel korábbi értéknél.
Kategóriák: Energiaválság

Ezek a világ legrosszabbul teljesítő gazdaságai

2019, április 20 - 16:12
Venezuela áll az első helyen a világ legrosszabbul teljesítő gazdaságait bemutató listán, amelyet a Bloomberg saját módszertannal számított indexe alapján publikál évről évre. A rangsorra összeállítói úgy hivatkoznak, hogy Szomorúság-lista, és azok az államok kerülnek annak élbolyába, ahol tendenciózusan a legrosszabbak a gazdasági kilátások.
Kategóriák: Energiaválság

Több mint 34 centis pénisze miatt nem kap állást Jonah Falcon színész

2019, április 16 - 14:23
Bizonyára számos férfi irigyli Jonah Falcon színészt valamivel több mint 34 centis pénisze miatt. Ám Falcon elmondta: több dologban akadályozza hímtagja, munkát is nehezen kap. 
Kategóriák: Energiaválság

Óriási siker a magyar foglalkoztatásban és munkanélküliségben

2019, március 28 - 11:11
Újabb rekordot állított be a magyar foglalkoztatottság és munkanélküliség a KSH adatai szerint. Ráadásul nemcsak az adatok kedvezőek, hanem egy 2020-ra kitűzött uniós célt is teljesített Magyarország.
Kategóriák: Energiaválság