Tartalom átvétel ORIGO
ORIGO címkék - munkanélküliség
Frissítve: 1 óra 59 perc

Megsemmisítheti a svéd jólétet a migráció és az iszlamizálódás

2020, február 6 - 15:42
Mára már a svéd jóléti rendszer jövőjét fenyegeti az, hogy a skandináv országba több százezer bevándorló érkezett az elmúlt években, akik jól láthatóan képtelenek nagy számban elhelyezkedni az ország munkaerőpiacán. Svédországban teljesen megbukott a migránsok integrációja, amivel párhuzamosan jelentős iszlamizáció zajlik.
Kategóriák: Energiaválság

Munkahelyteremtő programot indít a kormány

2020, február 3 - 14:38
Az országos átlagnál magasabb munkanélküliségi rátával rendelkező régiókban programot indít az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a foglalkoztatás ösztönzésére - jelentette be Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár.
Kategóriák: Energiaválság

Történelmi mélyponton az uniós munkanélküliség

2020, január 30 - 14:23
Az euróövezetben több mint tizenegy éves mélypontra, az egész Európai Uniót nézve pedig a valaha elért legalacsonyabb szintre csökkent tavaly decemberben a munkanélküliségi ráta az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat jelentése alapján.
Kategóriák: Energiaválság

Minden eddiginél többen dolgoznak Magyarországon

2020, január 29 - 13:38
Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára szerdán Budapesten tartott sajtótájékoztatót, ahol a legfrissebb foglalkoztatottsági és munkanélküliségi adatokat értékelte.
Kategóriák: Energiaválság

Tovább csökkent a munkanélküliség, és nőtt a foglalkoztatottak száma

2020, január 29 - 10:10
A tavaly október-decemberi három hónapos időszakban, azaz a negyedik negyedévben, a munkanélküliek átlagos létszáma 155 ezer, a munkanélküliségi ráta 3,3 százalékos volt, a legalacsonyabb tavaly április-június, azaz a második negyedév óta - jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
Kategóriák: Energiaválság

Kiváló magyar gazdasági adatok és nemzetközi feszültség az év első hetében

2020, január 12 - 22:22
A Közel-Keletre figyelt a világ 2020 első teljes hetében. Az amerikai-iráni konfliktus feszültsége rányomta bélyegét az arany és az olaj árára, melyek régen látott táncba kezdtek a kereskedés során. A héten érkeztek friss magyarországi makrogazdasági adatok az előző év utolsó hónapjairól, és nagy bejelentést tett a legnagyobb hazai bank, az OTP is. Gyenge adatokat jelentett a Tesco, miközben a svéd IKEA kártérítés megfizetésére tett ajánlatot egyes vásárlóinak. Heti gazdasági összefoglalónk.
Kategóriák: Energiaválság

A brüsszeli célnál magasabb a magyarok foglalkoztatottsága

2020, január 12 - 13:07
Magyarországon a 20-64 éves korcsoport átlagos foglalkoztatási rátája 75,5 százalék, meghaladja az Európai Unió által 2020-ra kitűzött 75 százalékos célértéket - mondta Csath Magdolna közgazdász az M1 aktuális csatornán vasárnap, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatait elemezve.
Kategóriák: Energiaválság

Történelmi mélyponton a munkanélküliség az Európai Unióban

2020, január 9 - 12:19
Tizenegy éves mélyponton stagnált novemberben az euróövezeti munkanélküliségi ráta az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat legfrissebb kimutatása szerint. Az Európai Unióban pedig a statisztikák kezdete óta a legalacsonyabb szinten áll a munkanélküliségi ráta.
Kategóriák: Energiaválság

Itt az új adat: alig dolgoznak Belgiumban a bevándorlók

2020, január 5 - 13:11
A Belgiumban unión kívülről érkező migránsoknak csupán a fele dolgozik. A belga városokban ráadásul nagyon nagy azoknak a száma, akik "hivatalos munkakeresőként" felveszik a munkanélküli segélyt, bár itt is túlnyomó többségben a migránsok vannak. Antwerpenben a segélyt felvevők 75 százaléka migráns hátterű, de Gentben is 50 százalék körüli ez a mutató.
Kategóriák: Energiaválság

Tovább nőttek a bérek, továbbra is alacsony szinten a hazai munkanélküliség

2019, december 1 - 12:29
Továbbra is sorra érkeznek az óriásberuházások Magyarországra. A héten a Schaeffler-csoport jelentette be, hogy 23,5 milliárd forintért új gyárat épít Szombathelyen. Befutottak az első adatok a hálaadás és a Black Friday forgalmáról, és ezekből valószínűsíthető, hogy újabb kiskereskedelmi rekordok dőlnek meg idén. Most már egészen biztos, hogy a Louis Vuitton anyacége felvásárolja a Tiffanyt, az Audi pedig komoly leépítéseket tervez Németországban. A hét gazdasági összefoglalója.
Kategóriák: Energiaválság

Nőtt a foglalkoztatottság és mélyponton maradt a hazai munkanélküliség

2019, november 27 - 11:43
Az augusztus-októberi időszakban a munkanélküliek átlagos létszáma 164 ezer, a munkanélküliségi ráta 3,5 százalék volt. Ugyanebben az időszakban a foglalkoztatottak átlagos létszáma 4 millió 520 ezer volt, 18 ezerrel több, mint egy évvel korábban, derült ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb jelentéséből.
Kategóriák: Energiaválság

Nagy tartalék van az idősebb korosztály foglalkoztatásában

2019, november 2 - 10:19
Az 55-64 éves korosztály foglalkoztatásában még sok tartalék van, őket képzésekkel, továbbképzésekkel lehetne jobban bevonni a munkaerőpiacra - mondta Csath Magdolna közgazdász, egyetemi tanár az M1 aktuális csatorna szombat reggeli műsorában.
Kategóriák: Energiaválság

Tovább nőtt a foglalkoztatottság, rekordalacsony maradt a munkanélküliség

2019, október 29 - 11:07
A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) friss adatai szerint a július?szeptemberi időszakban a foglalkoztatottak átlagos létszáma 4 millió 521 ezer fő volt, 34 ezerrel több, mint egy évvel korábban. A 15?64 évesek foglalkoztatási rátája 70,3 százalékra emelkedett. A férfiakat magasabb foglalkoztatási szint jellemezte, mint a nőket, és körükben a javulás is jelentősebb volt. Ugyanebben az időszakban a munkanélküliek átlagos létszáma 163 ezer fő, a munkanélküliségi ráta 3,5 százalék volt. A nők esetében jelentős mértékű javulás történt.
Kategóriák: Energiaválság