Tartalom átvétel ORIGO
ORIGO címkék - gáz
Frissítve: 17 óra 29 perc

Olaj és gázlelőhelyet talált a Mol az Északi-tengeren

2020, március 18 - 10:42
A Mol-csoport tagja, a Mol Norge AS olajat és gázt talált Norvégia partjainál - közölte a magyar olajtársaság szerdán a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.
Kategóriák: Energiaválság

A járvány miatt beütött a felfordulás a nyersanyagpiacon is

2020, február 4 - 15:22
Miközben a világ elsősorban a részvénypiacokra figyel a koronavírussal kapcsolatos pánik miatt, sokkal kevesebb szó esik a nyersanyagokról. Pedig elég nagy a felfordulás a területen. A befektetők például öntik a pénzt az aranyba, a palládium szárnyal, de a réz, az olaj vagy a földgáz hatalmas zuhanásokat produkál.
Kategóriák: Energiaválság

Szép lassan terjeszkedik a víz alatti gazdaság

2020, február 3 - 17:28
Komoly növekedés előtt áll a brit víz alatti gazdasági szektor, ahogy a terület 2022-ig már több mint 54 ezer embert foglalkoztat majd. A legtöbb új álláshely várhatóan Skócia északi részén keletkezik majd.
Kategóriák: Energiaválság

Szakértő: Minden adott volt ahhoz, hogy Lagzi Lajcsi lopjon

2020, január 20 - 14:18
Lagzi Lajcsit azzal vádolják, hogy több társával együtt több mint 100 millió forinttal lopott meg több közművet. A társai között szerepel a súlyos betegséggel küzdő felesége is, aki bírói engedéllyel már nem jár a tárgyalásokra. A zenész határozottan kitart ártatlansága mellett, még a vádalku lehetőségét is elutasította. A lassan négy éve húzódó tárgyalás ma tanúmeghallgatással folytatódott a Budaörsi Járásbíróságon.
Kategóriák: Energiaválság

Tele vannak a gáztározók, biztosított az ellátás

2019, december 27 - 16:22
Az év végéhez közeledve 98,5 százalék a belföldi gáztározók töltöttsége, külföldről a kereskedelmi megállapodásoknak megfelelően érkezik a földgáz Magyarországra - közölte budapesti sajtótájékoztatóján az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) energiaügyekért és klímapolitikáért felelős államtitkára.
Kategóriák: Energiaválság

Szén-monoxid-mérgezés gyanú Csongrádon, két ember kórházban

2019, december 19 - 13:51
Szén-monoxid-mérgezés gyanújával szállítanak kórházba két embert Csongrádon - írja a Katasztrófavédelem.
Kategóriák: Energiaválság

Az ünnepek alatt sehol nem kapcsolják ki a villanyt és a gázt

2019, december 16 - 12:41
A NKM Nemzeti Közművek Zrt. úgy döntött, azoknak sem kell félniük az áram vagy a gáz kikötésétől, akiknek 60 napon túli tartozásuk van.
Kategóriák: Energiaválság

Letartóztatták a férfit, aki részegen többször próbálta felgyújtani a házat

2019, december 6 - 18:25
Közveszély okozása miatt vádat emeltek egy pápai férfi ellen, aki kis híján felrobbantotta élettársával közös lakásukat.
Kategóriák: Energiaválság

Ezért nem jön időben a gázszerelő

2019, december 3 - 16:54
Az idei ősz a szokásosnál is melegebb volt, ami kicsit több időt engedett a fűtőberendezések ellenőrzésére. Erre szükség is volt, hiszen az országban olyan méreteket öltött a szakemberhiány, ami már az őszi biztonsági ellenőrzéseket is veszélyezteti. Több helyen akár heteket is kell várni egy ellenőrzésre vagy a hibás fűtőberendezés javítására.
Kategóriák: Energiaválság

Kiürítettek egy szombathelyi iskolát

2019, november 29 - 14:04
Munkagép vágott át egy gázvezetéket Szombathelyen, a Losonc utcában. Egy közeli iskolát kiürítettek, ötszázhúsz ember hagyta el az épületet - közölte a Katasztrófavédelem.
Kategóriák: Energiaválság