Tartalom átvétel ORIGO
ORIGO címkék - gáz
Frissítve: 20 óra 49 perc

Mi történik a Marson? Váratlan felfedezést tett a NASA robotja

2019, november 14 - 22:01
Először mérik a légkört alkotó gázok szezonális változásait a marsi Gale-kráterben. Az eredmények döbbenetes felfedezéshez vezettek: az oxigén ? ami a legtöbb földi élőlény számára nélkülözhetetlen ? viselkedése a vörös bolygón jelenleg egyetlen ismert kémiai folyamattal sem magyarázható.
Kategóriák: Energiaválság

Gázcsonknak ütközött egy autó Debrecenben

2019, október 15 - 16:26
Gázcsonknak ütközött egy autó Debrecenben, a Veres Péter utcában - írja a katasztrofavedelem.hu.
Kategóriák: Energiaválság

Feltöltötték teljesen a hazai gáztározókat

2019, október 9 - 09:15
Száz százalékig megteltek a hazai gáztározók, így hosszú távon biztosított a fogyasztók gázellátása ? jelentette ki az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) energiaügyekért és klímapolitikáért felelős államtitkára.
Kategóriák: Energiaválság

Óriásberuházást, 12 milliárd forintból épült gyárat adtak át

2019, szeptember 26 - 13:17
Ünnepélyesen is átadták a SIAD új egységét Gyöngyöshalászon - írja Origóhoz eljuttatott közleményében a vállalat. Az ipari és orvosi gázok gyártására szakosodott cég teljesen automatizált üzemet épített.
Kategóriák: Energiaválság

Tele vannak a magyarországi gáztárolók

2019, szeptember 21 - 09:01
Szinte csordultig teltek a magyarországi gáztárolók, példátlan arányban vannak kihasználva. A bizonytalan ukrán útvonal miatt most biztonsági tartalék érkezett Ausztrián keresztül.
Kategóriák: Energiaválság

Kiderült, milyen arányban használt a világ megújuló energiákat tavaly

2019, július 29 - 11:33
Rengeteg energiát zabált fel a világ, a tavalyi éves elsődleges energiafelhasználás 2,9 százalékkal nőtt az egy évvel korábbi értékhez képest. Ez egyben közel kétszerese a tíz éves, 1,5 százalékos bővülési átlagnak, valamint a leggyorsabb ütemű növekedés 2010 óta. Kiderült ugyanakkor az is, hogy ebből milyen arányt képviselt a megújuló eneriák, és mekkorát a fosszilis hordozók hasznosítása.
Kategóriák: Energiaválság