Tartalom átvétel ORIGO
ORIGO címkék - gazdasági válság
Frissítve: 17 óra 51 perc

Hatalmas jobboldali győzelem várható Görögországban

2019, július 7 - 11:43
Minden előzetes felmérés alapján az ellenzéki jobbközép Új Demokrácia nyerheti meg a mai előre hozott parlamenti választást Görögországban. Négy évvel ezelőtt került hatalomra a szélsőbaloldali Sziriza, de ígéreteivel szemben nem sikerült a görög emberek életszínvonalának a zuhanását megállítania, az állástalanok száma továbbra is az egekben van, míg a gazdaság csupán stagnál.
Kategóriák: Energiaválság

Csősz Boginak meg kellett válnia néhány cégétől

2019, június 4 - 13:55
Csősz Boginak a törökországi pénzügyi válság miatt meg kellett válnia néhány cégétől.
Kategóriák: Energiaválság

Világosan kiderült, Orbán Viktor politikája sikeres

2019, április 3 - 13:21
Orbán Viktor és kormánya 2010 után politikai választ adott a válságra, és ez kiverte a nyugati elit körében a biztosítékot ? mondta Schmidt Mária a megújult XXI. Század Intézet budapesti konferenciáján, ahol a 11 évvel ezelőtt kezdődő gazdasági válság hatásait vizsgálták. A Terror Háza Múzeum főigazgatója beszélt arról is, hogy mára a magyar válságkezelés eredményét a legnagyobb kritikusok is elismerik, ami azt mutatja, hogy a gazdasági célokat érdemes a politikai célkitűzések alá helyezni. Lánczi Tamás, a XXI. Század Intézet igazgatója arról beszélt, hogy a gazdasági válság világosan megmutatta, hogy a nyugati gazdasági és politikai modell sebezhető. Frank Füredi szociológus szerint a nyugati világban mára a pesszimista gondolkodás lett a meghatározó.
Kategóriák: Energiaválság

Kiderült, a gazdasági vagy a klímaválságtól tartanak-e jobban a magyarok

2019, március 18 - 12:58
A Cofidis Hitel Monitor országos reprezentatív kutatása az "Anyagi helyzet, elővigyázatosság, jövőbeli lehetséges gazdasági válságtól való félelem" témaköröket vizsgálta meg. Az aktuális kutatás arra kereste a válaszokat, hogy az embereknek mi a véleménye a jelen gazdasági helyzetről. Érintette-e őket a 2008-as gazdasági világválság, és ha igen, milyen károkat szenvedtek. A kutatás egyik legérdekesebb kérdésköre az volt, hogy a lakosság milyen válságoktól, krízisektől tart, ide sorolva a természeti katasztrófákat, a globális felmelegedést, illetve a népmozgásokat.
Kategóriák: Energiaválság