Tartalom átvétel ORIGO
ORIGO címkék - energia
Frissítve: 15 óra 20 perc

Zöld mintaprojekteket támogató pályázat indul 12 milliárdos kerettel

2020, március 18 - 16:35
Energetikai innovációs mintaprojekteket támogató pályázati kiírások jelentek meg szerdán, négy témakörben, 12 milliárd forintos keretösszeggel - jelentette be Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti államtitkára.
Kategóriák: Energiaválság

A bűzös durián adhatja az ázsiai tuktukok és mobilok energiáját

2020, március 9 - 17:09
A bűzös durián adhatja az ázsiai tuktukok és mobilok energiáját a jövőben ausztrál kutatók szerint.
Kategóriák: Energiaválság

A zöld befektetések forradalma elárasztja a piacokat

2020, február 14 - 15:32
A pénzügyi piacokon egy ideje már szó van a zöld forradalomról, de a legfrissebb adatok szerint ez a folyamat mára beért, és várhatóan még jó ideig velünk is marad. Ez pedig azt is jelentheti, hogy talán már meg is van a legújabb megatrend a részvénypiacokon.
Kategóriák: Energiaválság

Szép lassan terjeszkedik a víz alatti gazdaság

2020, február 3 - 17:28
Komoly növekedés előtt áll a brit víz alatti gazdasági szektor, ahogy a terület 2022-ig már több mint 54 ezer embert foglalkoztat majd. A legtöbb új álláshely várhatóan Skócia északi részén keletkezik majd.
Kategóriák: Energiaválság

Csődhullámot hozhat 2020 az olajpiacon

2020, január 5 - 13:42
Tovább fokozódhat a 2019-ben elkezdődött vállalati csődhullám az észak-amerikai olaj- és gázpiacon. Mindez pedig egy elemzés szerint komoly felfordulást okozhat az iparágban, ami a nyersanyagok árfolyamára is súlyos hatással lehet.
Kategóriák: Energiaválság

Álságos zéróként kezelni az e-autók emisszióját

2019, december 12 - 17:09
Kína nem tekinti egyedüli üdvözítő megoldásnak az elektromos mobilitást, hanem nagy hangsúlyt helyez a jövőben az alternatív üzemanyagot használó belsőégésű motorok fejlesztésére és használatára is - írja a német Focus Online hírportál a sanghaji JSC Automotive üzleti tanácsadó cég elemzését idézve.
Kategóriák: Energiaválság

Példát mutat Magyarország éghajlatvédelemben Európának

2019, december 12 - 14:36
Gond nélkül tudja teljesíteni Magyarország az Európai Unió 2030-as klímacéljait, amelyet több nyugat-európai tagállam ? például Németország, Írország és Luxemburg ? nem tud elérni a meglévő intézkedésekkel. Emellett Magyarország egyetért az EU klímacéljaival, készen áll a klímaegyezmény aláírására, azonban a karbonsemlegesség vállalhatatlan terheket róna a magyarokra, ezért feltételei vannak.
Kategóriák: Energiaválság

Elképesztő bejelentés, űrbe tervezett naperőmű adna végtelen energiát

2019, december 4 - 17:30
2035-re Kína elkészítené a világ első, az űrbe helyezett naperőművét, mely óriási távolságra a Földtől gyűjtené össze a Nap energiáját, majd juttatná azt le a bolygóra.
Kategóriák: Energiaválság

Megmutatjuk, mekkora üzletet jelent, hogy teleszemeteljük a világot

2019, december 1 - 14:46
Egyre több hulladékot termel a világ, ami miatt viszont a hulladékgazdálkodás is egyre nagyobb üzletté növi ki magát. Mutatjuk, mekkora volumenű napjainkban ez a sajátos üzlet, és mekkora lesz pár év múlva, illetve, hogy milyen megoldások kínálkoznak a szeméttermelésben élen járó nagyvárosok számára a hulladékkezelésben.
Kategóriák: Energiaválság